ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2023: Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο – Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την ανοικτή σε όλους γιορτή!

18 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο αγώνας δρόμου – θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» έρχεται να γεμίσει χαμόγελα τους δρόμους της Κατερίνης. Η μεγάλη και ανοικτή για όλους, βραβευμένη αθλητική – πολιτιστική γιορτή, θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ενώ οι προετοιμασίες των διοργανωτών οδεύουν στην τελική ευθεία. Εγγραφές ατόμων όλων των ηλικιών, δεκάδες σύλλογοι και φορείς, άτομα με ειδικές ικανότητες, εθελοντές, μουσικά και χορευτικά σχήματα, καταδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική της διοργάνωσης, η  οποία είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 111 χρόνων Ελεύθερης πόλης. 

Τα στοιχεία, που συνθέτουν την ταυτότητα της φετινής γιορτής, παρουσίασαν οι διοργανωτές στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κατερίνης. Κατά την έναρξή της, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων για την καθοριστική συμβολή τους, στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα – θεσμού, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Με τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας, που λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, με το πιο δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα: «Μπορούμε όλοι – χωρίς διακρίσεις», στις 24 Σεπτεμβρίου «Τρέχουμε για την Κατερίνη», σε μία διαδρομή γεμάτη ιστορία και συμβολισμούς. Τρέχουμε για την υγεία μας, στη βραβευμένη αθλητική – πολιτιστική γιορτή! Εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος με επιτυχία και ασφάλεια ο αγώνας. Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να σας μεταφέρω και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου για την άρτια συνεργασία».

Επίσης, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν, ο Αρχιμανδρίτης π. Μέλετιος Παράσχου, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο αγώνας), ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ επικεντρώθηκε στο σημαντικό μήνυμα της διοργάνωσης «Μπορούμε όλοι χωρίς διακρίσεις». 

Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησε το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Γκόγκος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε όλοι μαζί στην Κατερίνη έναν όμορφο όπως πάντα αγώνα».

Επιπλέον, ο Διοικητής της Τροχαίας Γεώργιος Πουτουρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα ασφάλειας της διαδρομής και τον συντονισμό εθελοντών και φορέων, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης, ο τεχνικός υπεύθυνος – καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Σταύρος Ζουγγουρίδης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σβορώνου Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας Γιάννης Τεκτονίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης, που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά. Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», θα διεξαχθεί, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου,  με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.  

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε – στη διάρκεια του αγώνα – το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ», θα συναντήσει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, καθώς και το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης προσδίδει στη διοργάνωση η πολυπληθής, ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, που θα ανοίξει την αυλαία του αγώνα. Επίσης, με μήνυμα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη μας», τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, θα διανύσουν τα 8 χλμ της διαδρομής, ενώ καταγράφεται ομαδική συμμετοχή και από το Σπίτι των Ηλικιωμένων «Καλός Σαμαρείτης». 

 

 

“Κάνε την εγγραφή σου τώρα “

Η διοργάνωση έρχεται να κινητοποιήσει δρομείς και να δώσει το έναυσμα, για να προαχθεί το μήνυμα της άθλησης και της υγείας. Γίνε κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 19 Σεπτεμβρίου. Κάνε την εγγραφή σου τώρα! 

https://event.athletopia.com/treho-gia-tin-katerini?step=1