Ο Σύλλογος

11 Σεπτεμβρίου, 2017

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 2009 και αποτελεί τον πρώτο σύλλογο δρομέων του νομού Πιερίας. Έχει έδρα την Κατερίνη και τα αρχικά του είναι ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ).

Ο διακριτός τίτλος του είναι “Ζευς”, καθώς το όνομα του Δία προσδίδει ένα δυναμισμό αφού αποτελεί το δυνατότερο θεό όλων των μυθολογικών όντων και θεών.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σύλλογος μας πρεσβεύει αρχές και αξίες και προσπαθεί να τις διαδώσει με κάθε τρόπο και μέσο γιατί πιστεύει στην ιδέα της άρρηκτης σύνδεσης πολιτισμού και αθλητισμού με την ευρεία έννοια.

Πιστεύει επίσης ότι το τρέξιμο και γενικότερα η άθληση αποτελούν πηγή ζωής και αναζωογόνησης καθώς επίσης και το ότι αποτελούν μηχανισμό διατήρησης και βελτίωσης της υγείας του.

Σκοπός του επίσης είναι να διαδώσει ότι η άθληση δεν έχει ημερομηνία λήξης με τα μέλη του να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Στις μέρες μας υπάρχουν άτομα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις αν και πλησιάζουν τα 80 τους χρόνια.

Επίσης η ανάπτυξη φιλάθλου πνεύματος και αθλητικής παιδείας καθιστούν τα μέλη μιας κοινωνίας ικανά άτομα με ισχυρό ηθικό και πνευματικό χαρακτήρα.

Η παρουσία του συλλόγου υπενθυμίζει την ανάγκη ύπαρξης όλων των παραπάνω, τόσο με τη διοργάνωση και τη συνδιοργάνωση αγώνων δρόμων, με την παρουσία των μελών του σε ημερίδες και ομιλίες, με τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα αλλά κυρίως με τη καθημερινή προπόνηση σε όλους τους δημόσιους αθλητικούς χώρους της Πιερίας.

Καταστατικό Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ