Δρόμος των Μουσών 2024: Η Δέκατη Επετειακή Διοργάνωση Στεφάνωσε την Άνω Μηλιά Πιερίας με Αδρεναλίνη και Περιπέτεια

19 Αυγούστου, 2024

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Επετειακός Αγώνας Δρόμου Βουνού «Ο Δρόμος των Μουσών», ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, στην μαγευτική Άνω Μηλιά Πιερίας. Η διοργάνωση, που έγινε σε συνεργασία του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Μηλιάς, του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ” και του Δήμου Κατερίνης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές που γέμισαν τα μονοπάτια των Πιερίων.

Μια Διοργάνωση που Κρατάει Ζωντανή την Παράδοση και την Αγάπη για τον Αθλητισμό

Η διοργάνωση φέτος είχε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς εορτάστηκε η 10η επέτειος του αγώνα, κάνοντας την ημέρα ακόμη πιο ξεχωριστή. Με την εκκίνηση να δίνεται στις 11:00 π.μ., οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές διαδρομές: μια εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή 10 χλμ για άνδρες και γυναίκες και μια μικρότερη διαδρομή 1 χλμ για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Η διαδρομή των 10 χλμ, που περνά μέσα από τα καταπράσινα μονοπάτια των Πιερίων, δοκίμασε τις αντοχές των αθλητών και πρόσφερε μοναδικές στιγμές αδρεναλίνης και περιπέτειας. Ο παιδικός αγώνας, από την άλλη πλευρά, έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς δρομείς να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από μια ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία, κάνοντάς τους να νιώσουν τη χαρά του τερματισμού και της συμμετοχής.

Συγχαρητήρια σε Όλους τους Συμμετέχοντες

Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με χαμόγελα στα πρόσωπά τους, απολαμβάνοντας την υπέροχη εμπειρία του αγώνα. Τα έπαθλα, τα οποία περιελάμβαναν μετάλλια και διπλώματα για όλους τους τερματίσαντες, καθώς και κύπελλα για τους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες, απονεμήθηκαν σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και ενθουσιασμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΕΣ Κατερίνης, στον γιατρό του αγώνα κύριο Παγωνίδη Δημήτριο και στον Δήμο Κατερίνης και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Παιδείας & Δημοτικού Ωδείου. Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από τους Αντιδημάρχους κύριο Γεώργιο Κοκαβίδη, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού & Δημοτικού Ωδείου, και τον κύριο Μιχάλη Γεωργιάδη, Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης

Νικητές Γενικής

Νικήτριες του αγώνα (Γενική Κατάταξη):

  1. ΜΠΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ με 49:07
  2. Βαλεντίνη Τήλιου – Α.Π.Σ. ΤΡΙΑΣ με 57:32
  3. ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ – ΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ με 58:01

Νικητές του αγώνα (Γενική Κατάταξη):

  1. ΚΑΣΙΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ – με 47:45 
  2. ΤΣΑΚΑΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΕΞ.  με 49.34
  3. ΓΚΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ με 50.18

Τελικά Αποτελέσματα

Δείτε τις Φωτογραφίες και το Βίντεο του Αγώνα

Για να ξαναζήσετε τις μοναδικές στιγμές του αγώνα, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ για τις φωτογραφίες και εδώ για το βίντεο της εκκίνησης. Επίσης, μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook προφίλ του μέλους μας Τάσου Κωνσταντινίδη, εδώ.