ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ – Ταξίδι στο Πόγραδετς της Αλβανίας

1 Αυγούστου, 2024

Το πρόσφατο ταξίδι μας με το σύλλογο δρομέων Πιερίας στο Πόγραδετς της Αλβανίας ήταν μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη ενθουσιασμό, ομορφιά και φιλία. Αναχωρήσαμε το μεσημέρι της Παρασκευής, γεμάτοι προσμονή για τις περιπέτειες που μας περίμεναν.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, απολαύσαμε την εκπληκτική θέα των βουνών και των λιμνών που περιβάλλουν την περιοχή. Όταν φτάσαμε στο Πόγραδετς, εντυπωσιαστήκαμε από την πανέμορφη λίμνη Οχρίδα, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η θέα στη λίμνη ήταν καταπληκτική, με τα γαλαζοπράσινα νερά της να δημιουργούν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Η πόλη του Πόγραδετς ήταν γεμάτη ζωή. Καφετέριες και μαγαζιά με φαγητά και παγωτά ήταν όλα γεμάτα, με τον κόσμο να απολαμβάνει τις γεύσεις και τις μυρωδιές της περιοχής. Οι βόλτες κατά μήκος της ατελείωτης παραλιακής γραμμής ήταν μαγευτικές, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να περιπλανώνται και να χαλαρώνουν στην παραλία.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ. Συμμετείχαμε στον διεθνή ημιμαραθώνιο Πόγραδετς (Enkelana Half Marathon), όπου είχαμε την ευκαιρία να τρέξουμε σε μια πανέμορφη διαδρομή που περνούσε κατά μήκος της λίμνης.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δύο μέλη του συλλόγου μας διακρίθηκαν και κατέκτησαν αντίστοιχα στην ηλικιακή τους κατηγορία μετάλλια. Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Κώστα, βγήκε 2η στην ηλικιακή της κατηγορία (50-60), και η Δέσποινα Διαμαντοπούλου, 1η στην ηλικιακή της κατηγορία (60+). Φωτογραφηθήκαμε και βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες με δρομείς από άλλους συλλόγους, καθώς και με την πρωταθλήτρια Σόνια Τσεκίνι.

Μετά τον αγώνα, απολαύσαμε ένα παραδοσιακό γεύμα με τοπικές σπεσιαλιτέ και ανταλλάξαμε εμπειρίες και εντυπώσεις με τους ντόπιους δρομείς. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την κουλτούρα και τη φιλοξενία της Αλβανίας.

Την επόμενη μέρα, εξερευνήσαμε την πόλη του Πόγραδετς και τα γύρω αξιοθέατα. Θαυμάσαμε το καταπράσινο τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης.

Το ταξίδι έκλεισε με ένα γεύμα το μεσημέρι της Κυριακής με θέα τη λίμνη, όπου όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό συμμετοχής στο ταξίδι από τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του αθλητικού πολιτιστικού συλλόγου δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ.

Ανυπομονούμε για το επόμενο ταξίδι μας και τις νέες περιπέτειες που μας περιμένουν με τον σύλλογο δρομέων Πιερίας!